Verden blir varmere

Her i Norge har vi kanskje ikke fått merke så altfor mye til varmen denne sommeren, men globalt sett har juli 2015 vært den varmeste, noensinne.

Vi går mot det varmeste året noen gang registrert, for 2. året på rad. I mai 2015 var det så varmt i India at asfalten skal ha smeltet flere steder.

At temperaturene har hatt en så markant økning de siste årene er skremmende.

Antall mennesker som omkommer i naturkatastrofer verden over øker i takt med de uvanlige klimahendelsene. Siden år 2000 har i underkant av 80.000 mennesker mistet livet av hetebølger, bare i Europa. I 2003 omkom mellom 40-50.000 mennesker som følge av varmen.

Temperaturen i juli var i gjennomsnitt på 0,75 grader over normalt, men varmen fordelte seg ikke jevnt over. Rød farge viser steder med temperatur over normalen, mens blå farge er temperatur under normalen. Store deler av Europa var over normalen, å har i år opplevd en hetebølge. FOTO: NASA GISS

Temperaturen i juli var i gjennomsnitt på 0,75 grader over normalt, men varmen fordelte seg ikke jevnt over. Rød farge viser steder med temperatur over normalen, mens blå farge er temperatur under normalen. Store deler av Europa var over normalen, å har i år opplevd en hetebølge.

I tillegg har værfenomenet "El Niño" begynt å gi gass i Stillehavet. Det som skjer forårsaker av naturlige årsaker, men ettervirkningene kan bli fatale for flere millioner mennesker.

 

Først publisert på Fosenværet

Del videre: 

5

Verden blir nok varmere jo

Huff a meg dette var deprimerende lesing. Ønsker deg en fin kveld :-)

Jeg føler det som om årstidene blir forskjøvet.

irenglede: Det er vel det som skjer, egentlig :)

Kanskje instinktene mine stemmer, da?

Skriv en ny kommentar