hits

Flymodus

Aaaah..... Lufthavn. Fly åsånn. Flymodus

Flyplasser er kompliserte steder. Særegne mennesker, spesiell lukt, merkelig atmosfære, stresspreget stemning. 

Faktisk så tror jeg flyplasser og fly er den tingen i verden som gjør mennesker mest stressa. Liksom.. Du vet den sikkerhetssjekken mellom innsjekking av bagasje og selve ventehallen hvor du finner "gaten", eller boardingområdet? 

Aldri sett så stressa mennesker før as. Jakker som slenges rundt omkring, folk som mister mobilen, kronestykker som ruller flere meter bortover gulvet.. Men det er ikke bare passasjerene. I møte med vekteren på sikkerhetskontrollen, har han oppdaget at jeg har tannkrem og parfyme i toalettmappen, noe som virket totalt uforståelig for den stakkars vekteren. 

Fyren var ikke norsk, så det gjaldt å henge med i samtalen, som han mer eller mindre hadde med seg selv. Det hele endte med at han sto der og prøvde å få tannkremtuben, en deodorant og to parfymeplasker i en pose som ikke var større enn at den hadde plass til de to sistnevnte parfymeflaskene. Posen var ikke mulig å lukke i det heletatt, så jeg dristet meg til å spørre: "Å hva har du nå tenkt å gjøre med den posen du har tredd halvveis over tannkremtuben min?" 

Svaret var ganske enkelt: Jeg måtte jo ha med pose. 

Så kom jeg meg endelig derfra da. Fikk rydda vekk den forbaska plastikkposen som forstyrret systemet i toalettmappen og ruslet videre mot boardinggaten. Tenkte at jeg var sulten, så begynte å lete etter Narvesen eller noe. Fant ingen verdens ting, bortsett fra en overpriset baguettsjappe som bærer navnet Upper Crust. Baguettene var smakløse som F, men tilsvarende dyre, så da den ene kyllingbiten (fra min kyllingbaguett) bestemte seg for å bare plutselig rulle av det tørre salatbladet på toppen av baguetten og ned på det skitne liksom-skinnsetet i ventehallen........ Tok jeg den opp og spiste den. Aldri mer følt meg mer usikker på maten jeg har spist noensinne. Kaster ikke kyllingbaguett til over 100 kroner. 

Med baguetten borte, tenkte jeg at nå blir det endelig litt tid til å slappe av... Du skjønner vel hvor dette går? 

Der kommer de vetdu, stresset familie på fem. To voksne og tre drittunger. Den ene verre enn den andre. Klin gærne liksom. Plutselig bestemmer den minste seg for at lekeflyet i ventehallen ser morsomt ut. Det vil han prøve. Så finner han ut at det er mulighet for å putte på penger, så da må selvfølgelig foreldrene gjøre det også, bare for å få ungen til å holde kjeft. Men hva skjer? Jo, flyet begynner å bevege seg og ungen blir dritredd. Så er det igang med barnegråt og redsel. Så var det bare å vræle ut så alle på hele flyplassen fikk med seg det at denne gutten ikke likte fly som beveget på seg. Glad jeg hadde musikk på ørene under (den ordentlige) flyturen. 

Dette flyet skapte panikk og redsel på Trondheim Lufthavn ved Værnes i morges. 

Er du ofte ute og flyr? Syns du folk er stresset på flyplasser?

2 kommentarer

fabelastisk

07.10.2016 kl.20:43

Jeg elsker flyplasser og kunne ha flydd til et eksotisk sted bare for å oppleve flyplassen der. :) Jeg er av typen som aldri stresser, jeg koser meg bare.

Camilla Heindorf

08.10.2016 kl.02:13

Har ikke flydd på en stund,men gidder jo ikke å være bare i Norge heller. :)

Skriv en ny kommentar