hits

Kaoset etablerer seg

Det eskalerer nå svært raskt i USA. Det er det ingen tvil om. Natt til tirsdag, norsk tid, ble USAs fungerende justisminister sparket fra jobben sin fordi hun nektet å forsvare president Donald Trumps omstridte ordre om flyktningstans og innreiseforbu. 

Å akkurat det er jo en sak for seg selv. Jeg ville sikkert sørget for det samme dersom jeg var president, men poenget er at dette får så sinnsykt store ringvirkninger. Det blir bare mer og mer krefter som stilles mot hverandre. 

Hva jeg mener med det, er at som VG skriver i sin artikkel natt til tirsdag: 

"Ap-nestleder Hadia Tajik mener Trump sender signaler om «et nytt USA», og at dette er «en svært uheldig utvikling», mens partileder Jonas Gahr Støre sier han er «veldig kritisk» til innstrammingene."

Å igjen, helt greit. Jeg ville nok hatt samme tanker dersom jeg var i Tajik eller Støres posisjon, MEN: ringvirkningene vil fortsette. Kaoset er nok ikke rukket å bli en realitet riktig enda, men det har søren meg fått en "flying start" de siste par ukene og dagene, etter Trumps innsettelse som president i USA. Donald Trump ble som kjent innsatt den 20. januar 2017, som USAs 45. president. 

Men èn ting skal fyren ha: Han holder iallefall det han lover. 

Forresten! Visste du at Donald Trump har vært med i Hjemme Alene 2? 

Del videre: 

Historisk varmt på Svalbard

2016 det varmeste året målt - Noensinne

I desember 2016 lå snittemperaturen hele 7,4 grader over det normale. Det er alarmerende, mener forskere. Mange mener at disse målingene viser at klimaendringene har fått såpass høyt tempo at det vil være umulig for oss å unngå fatale konsekvenser. 

Desember ble den 73. måneden på rad med temperaturer over normalen. 

Året ble også rekordvått. Årsnedbøren ble 310,0 mm, som er hele 63,2 prosent mer enn det normale (normalperioden 1961 ? 1990) og som dermed slo nedbørrekorden fra 2012 på 267,9 mm med solid margin.


Foto: Flickr-bruker Smudge9000

Svalbard opplever størst endring i verden

Svalbard er en av stedene hvor temperaturen øker raskest på hele jorda. Mens vintermåneden desember lå hele 7,4 grader over snittemperatur, lå 2016 samlet 6,6 grader over det normale. 

Gjennom flere perioder i 2016 har temperaturene ligget rundt 10-12 grader over normalen på øygruppa, noe som er ekstremt.

2016


Fra Stadsbygd i juli 2016. 

Solnedgang over Fosen, sett fra Rye i Trondheim. 

Stadsbygd

MF Korsfjord og MS Rotterdam på Trondheimsfjorden


Bjørgtjønna

Bjørgtjønna

Ved gården hjemme

MSC Opera ved Trondheim havnBackstage på VG-Lista

Uvær over Høgskjæret på Stadsbygd