Åfjord - Rosenborg


Ja, så var kanskje årets høydepunkt i Åfjord over. Besøk av storebror Rosenborg fra Trondheim i Cupen, med et knakende godt resultat hvor de taper "bare" 0-3. Det er godt gjort til å være et 4. divisjonslag som gikk på ræva i fjorårssesongen med nedrykk og det hele. 

I år ser det imidlertid ut til at trenden har snudd. De slo Rørvik i kvalifisering til Cupen og skapte sensasjon ved å holde følge med Rosenborg i hele 1. omgang. Ble riktignok rundspilt ved et par-tre anledninger, men at de ikke slipper inn et eneste mål er som det ble sagt: Smått sensasjonelt. 
 

To jobber på en dag

Ingenting er som å jobbe fra 07.30 til 21.30, for så å være på jobb igjen til samme tidspunkt dagen etter. Er på vei til jobb nå, så legger bare ved noen bilder fra gårsdagens hendelser.

Hvilke planer har du for dagen?

Noen bilder fra avdelingen

Så har jeg på to dager vært gjennom både dagvakt (07.30-15.00) og aftenvakt (14.45-22.00). Veldig greit å kunne være med på hele løpet så tidlig, å jeg føler allerede jeg begynner å få kjennskap til de aller fleste beboerne på avdelingen.

En tavle som henger på kjøkkenet viser hvilket år, måned og dag det er. I tillegg ser man også været, og en årstid-klokke som viser hvilken årstid det er.

Gangene på avdelingen er en del av et nyere samt et eldre bygg. Den nye siden består hovedsakelig av vinduer. Den eldste delen er et flere hundre år gammelt mursteinsbygg om jeg ikke husker feil. Fint er det iallefall uansett.

Første dag på jobb

Hei og god morgen! Klokka nærmer seg i skrivende stund halv syv, å jeg sitter på bussen på vei inn til Trondheim. I dag er det min første dag i ny jobb ved Trondhjems Hospital hvor jeg nå har en 12 ukers praksis gjennom "Menn i helse". Anbefaler deg å slå opp på nettet hva det er.

Uansett, det er vel kanskje litt dristig å ha for store forhåpninger til ting, men når det gjelder å jobbe innenfor helsefaget er det vanskelig å unngå å være optimistisk.

Dagen i dag blir vel mest sannsynlig en dag hvor jeg får bli bedre kjent med kollegaer og brukere på sykehjemmet. Om mulig, skal jeg prøve å få tatt noen bilder fra avdelingen, men dette må selvsagt godkjennes av avdelingsleder først.

Ha en fin dag!

Kjører rundt i Bartebyen

God kveld bloggen! Kjører rundt i Trondheim nå i kveld. Kjører på venner som skal til og fra byen på festligheter og nachspiel.

I morgen går turen til Trondheim sentrum for å spise osv. Håper dagen går rimelig fort slik at jeg kan komme i gang med jobb på mandag.

Hvilke planer har du for helgen?

Mann i helse

Så har jeg tatt enda et steg mot en karriere innenfor helsefaget. Blant noen hundre søkere, er jeg nå blant 28 gjenværende, som har fått muligheten til å utdanne seg til helsefagarbeider gjennom prosjektet "Menn i helse", som du kan lese mer om her (link)

Trondhjems Hospital. Foto: Stian Tørstad

Jeg skal nå være i praksis på Trondhjems Hospital i Trondheim frem til juni 2016. Deretter blir det forhåpentligvis sommerjobb før jeg begynner på skole til høsten. Det er ingen garanti for at jeg får skoleplass, da 30 søkere først må bli til 20. Allikevel ser jeg svært positivt på den oppgaven, da jeg har en del erfaring fra før, i tillegg til at jeg er motivert som f. 

Norge har et stort behov for utdannet helsepersonell og jobbmulighetene er svært gode. Beregninger som Statistisk sentralbyrå har gjort viser at behovet vil øke i årene som kommer. I 2035 vil det på landsbasis mangle 57 000 helsefagarbeidere. 

Kilder og info: Mennihelse.no

Kommer til å skrive en hel del om de kommende tre månedene, i tillegg til å legge ut en del bilder fra hverdagen på sykehjemmet. En del mobilblogging må man kanskje regne med, men. 

Følg meg:

Del videre med venner på fjesboka: