Flere har omkommet etter uvær i Tyskland

 Ekstremt kraftig uvær herjer i Tyskland

Minst fem personer fryktes omkommet etter at de sørlige delene av Tyskland i går kveld og i natt ble rammet av et kraftig uvær. Torden og skybrudd førte til voldsomme oversvømmelser som har ødelagt flere hus, gater, hovedveier og biler. Flere titalls personer er skadet og minst fem fryktes omkommet. Tallet på omkomne er ventet å være klart i løpet av dagen, mandag. Blant annet en brannmann som forsøkte å redde en person fryktes omkommet, da begge to ble tatt av vannmasser. Foreløpig er det èn person som er funnet og bekreftet omkommet. 

Pågår fortsatt i morgentimene

Uværet pågår fortsatt i morgentimene, mandag. Uværet har beveget seg sakte men sikkert nordover i landet, blant annet over storbyene Stuttgart og Frankfurt. Det kraftige tordenværet har tidlig mandag morgen kursen mot millionbyene i Ruhr-området: Essen, Duisburg, Köln, Bonn, Dusseldorf og Dortmund. Dette vil komme til å skape problemer for innbyggerne. 

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kraftig tordenvær ved Stuttgart

Sitter akkurat nå og mottar titalls bilder fra de sørlige delstatene i Tyskland, hvor et enormt kraftig tordenvær herjer for fullt. Også lengre nord i landet, ved byen Magdeburg (vises ikke på kartet under) herjer et sjeldent kraftig tordenvær. 

Kartet nedenfor viser hvor det er registrert lynnedslag.

Bildet (under) er tatt ved Ulm, sørøst for den tyske storbyen Stuttgart. Det er foreløpig ikke kommet inn noen rapporter om at det er registrert tornadoer i forbindelse med uværet. Det er allikevel flere meldinger om kraftig vind og svært ustabile temperaturer. Følg meg gjerne på Facebook! (link) 

Del videre med venner på sosiale medier: 
 

Selfie under stor skogbrann i Rissa

Hei! 

Tenkte å bruke bloggen fremover til å skrive litt rundt forskjellige artikler som jeg publiserer på Fosenavisa.no.

Lørdag ettermiddag, 28. mai 2016 ble Rissa rammet av en større skogbrann, nord for Storvatnet.

Store områder ble svidd av og det var lenge fare for bebyggelse. Blant annet bolighus og hytter. 

Ble litt rar stemning da vi oppdaget at reporteren i en lokalavis på Fosen presterte å ta selfies med de ødelagte områdene i bakgrunnen. Dette ble lagt ut på nettavisa, til både latter og undring. Selv forstår jeg ikke hvordan det er mulig å fokusere på seg selv, midt i en tragisk hendelse. Forstå det den som vil. 

Uansett, jeg skal ikke dvele for mye ved andres flauser og særegenheter, men av og til er grensen nådd, noe jeg ikke er alene om. Kort og enkelt sammendrag om brannen kan leses her (link). Ingen selfies.