Verden blir varmere

Her i Norge har vi kanskje ikke fått merke så altfor mye til varmen denne sommeren, men globalt sett har juli 2015 vært den varmeste, noensinne.

Vi går mot det varmeste året noen gang registrert, for 2. året på rad. I mai 2015 var det så varmt i India at asfalten skal ha smeltet flere steder.

At temperaturene har hatt en så markant økning de siste årene er skremmende.

Antall mennesker som omkommer i naturkatastrofer verden over øker i takt med de uvanlige klimahendelsene. Siden år 2000 har i underkant av 80.000 mennesker mistet livet av hetebølger, bare i Europa. I 2003 omkom mellom 40-50.000 mennesker som følge av varmen.

Temperaturen i juli var i gjennomsnitt på 0,75 grader over normalt, men varmen fordelte seg ikke jevnt over. Rød farge viser steder med temperatur over normalen, mens blå farge er temperatur under normalen. Store deler av Europa var over normalen, å har i år opplevd en hetebølge. FOTO: NASA GISS

Temperaturen i juli var i gjennomsnitt på 0,75 grader over normalt, men varmen fordelte seg ikke jevnt over. Rød farge viser steder med temperatur over normalen, mens blå farge er temperatur under normalen. Store deler av Europa var over normalen, å har i år opplevd en hetebølge.

I tillegg har værfenomenet "El Niño" begynt å gi gass i Stillehavet. Det som skjer forårsaker av naturlige årsaker, men ettervirkningene kan bli fatale for flere millioner mennesker.

 

Først publisert på Fosenværet

Del videre: 

Uvær i Trøndelag

Tjohei! Heftig tordenvær langs Trondheimsfjorden via Frosta, Mosvik og videre nordøstover mot Sverige denne uken. Sommerens (til nå) mest intense uvær. Sier litt om hvor rolig det har vært, egentlig. 

Video fra Tiller i Trondheim under bildet! 


Stadsbygd i Rissa. Foto: Stian Tørstad. 

Har du fått oppleve tordenvær i år? 

Pixels - Trailer & Anmeldelse

 

 

Dersom du skulle være oppvokst med Donkey Kong, Pac-Man .. Ja, du skjønner tegninga, å kanskje i tillegg også hadde en liten forkjærlighet generelt for TV-spill fra 1980 og 1990-tallet, er Pixels en film du bør ta deg tid til å se. Hvorfor? Fordi den bringer frem gode minnerFilmen baserer seg på at NASA i 1982 sendte en tidskapsel opp i verdensrommet, i et håp om å få kontakt med andre former for liv. Eksemplarer av våre liv, kultur og andre verdier var inkludert i oppsendingen. Det var ment som en melding om fred, men der ble det altså litt krøll, for å si det mildt sagt. 

 Pixels - Offisiell Trailer

Første tanke som slo meg når spilleffektene begynte å "rulle inn" i filmen, var at dette er en film for nerder og/eller spesielt interesserte når det kommer til denne type film. Idèen er lite kreativ og skuespillerne Adam Sandler og Kevin James får ikke bydd på seg selv i den grad man kanskje skulle ønske. Allikevel må jeg jo bare innrømme at mange av effektene faktisk var ganske ålreite, å at Kevin James fortsatt er litt morsom sammen med Adam Sandler. Litt. 

Filmen snurrer i ganske nøyaktig 105 minutter. Det er 105 minutter du gjerne kan kaste bort på å gi "Pixels" en sjanse. 

Del videre på Facebook: