Trist møte med 22.juli-minnesmerke

Dette kan bli upopulært..

.. Men da jeg bestemte meg for å ta turen til Tordenskioldparken i Trondheim sentrum, stedet hvor 22.juli-terroren har fått sitt minnested, ble hele greia ødelagt av to personer som kom gående ut fra Vår Frue Kirke. 

Å joda, man kan vel si så mangt om akkurat den biten. Jeg er fullstendig klar over at det er mennesker som benytter seg av og trenger kirkens tilstedeværelse i byen, men.. Liksom.. Kanskje et minnested ikke bør ligge ved bakdøra til Vår Frue kirke? 

Seansen starter i det jeg ankommer parken. En mann kommer ut bakdøren i kirka, setter seg på minnemonumentet og prater i telefonen. Jeg oppfatter vedkommende som en stabil, oppegående mann. En stund etter kommer andremann busende ut bakdøra, tydelig irritert over et eller annet. Det hele eskalerer veldig kjapt i en høylydt diskusjon mellom de to personene som høres over hele parkområdet i en lengre periode. 

Flere personer var ved minnesmerket. Det var tydelig at jeg ikke var den eneste som reagerte. Noen valgte å forlate stedet For meg ødela det hele inntrykket og følelsene jeg hadde forventet av minnestedet. Høylydte mennesker med mangel på innsikt rundt hvordan de oppfattes ser man flere steder i Trondheim, men det jeg reagerer på, er at plasseringen av minnestedet er lagt akkurat her. Det er to steder i Trondheim sentrum jeg ville pekt ut som ikke aktuelle for et minnested: I nærheten av Vår Frue Kirke og Stiftsgårdsparken. Årsaken er enkel: Stedene preges og domineres til tid og annen av rus, overdoser og tigging. Tror ikke noen betviler det utsaget. 

For å presisere, vil jeg legge til at jeg ikke har noe i mot noen av de menneskene som driver med ting man ikke burde drive med, men jeg ser ikke helt hvordan dette miljøet og denne parken skal klare å harmonisere. Jeg synes rett og slett det er uhyggelig å være på et minnested samtidig som jeg må ha i bakhodet at rusede personer, gjerne også aggressive, påtrengende og voldelige kan prøve å få kontakt. 

Om du mener at utsagnet er tvilsomt; prøv å still deg 20-30 meter unna en gruppe mennesker som tydelig er rusa. Jeg sier ikke at det alltid er sånn, men stort sett. Finnes selvsagt unntak. Et vannbasseng i parken fremstår som "hovedattraksjonen". Nede i bassenget er det 77 lys. Ett lys for hvert liv som gikk tapt under terrorangrepene 22. juli 2011. Noe av det fineste sentrum er blitt pyntet med de siste årene, om ikke det aller fineste. 

Parken ble åpnet for bare en uke siden, den 18. oktober. Så langt er det kommet mange reaksjoner på at parken er utrolig flott, noe jeg er enig i. Allikevel tror jeg det er for tidlig å si noe om hvor heldig plasseringen har vært, men det lover ikke særlig godt.

 Følg meg på Snap: Ta bilde av spøkelset med Snapchat-kameraet

Gjør som over 1800 andre: Følg meg på Facebook (link)

Del videre med venner: 

Jente suger på en tampong

Du trodde kanskje du hadde sett det meste.. Men når folk ikke er helt i balanse, da kan du regne med å se det mest utrolige. Denne jenta bestemte seg for å.. Suge noe nedentil.

OBS: SVÆRT FORSTYRRENDE. ANBEFALES IKKE DERSOM DU ER LETT PÅVIRKELIG

Ville DU gjort det samme? 

Del med venner på Facebook: 

Har du møtt THE ONE?

Forelskelse er vel noe alle en eller annen gang har fått merke på kroppen. Det er noen av de sterkeste følelsene vi har, å jeg tror også at det er den følelsen vi går rundt og lengter etter oftest når vi ikke kan kjenne den.

Hvordan vi definerer forelskelse varierer jo såklart fra person til person, men vi går vel alle sammen gjennom den samme "veien" til forelskelse, om du skjønner. Ihvertfall de fleste av oss vil jeg tro.

Vi har selvfølgelig arrangerte ekteskap, som enkelte driver og tukler med, å foreldre som er såpass kontrollfreaker mot sine barn at de må involvere seg i kjærlighetslivet til sine etterkommere. Det er sikkert flere særegne unntak rundt omkring i denne store verden, men gidder ikke noe kulturinnlegg.

Men jeg vil gjerne spørre: Hvordan vet vi når vi er forelsket? Det er vel ikke slik at det ringer en bjelle inne i hodet vårt når det skjer? Eller en stemme i hodet som sier: "Nå er du forelsket Stian"?

Jeg er jo bare 19 år. For 4-5 år siden så sa jeg jo det at jeg var forelsket i en jente, liksom.. Jeg mente jo at jeg var det. Men nå idag, så innser jeg jo at det bare var sånn umodenhet fra tidlig ungdomsskole. Da kan man nesten begynne å spørre seg selv: Vil jeg om 5 nye år tenke at når jeg var 19, så ante jeg ikke hva kjærlighet var?

Selvfølgelig sier alle at de er forelsket når de går inn i et forhold, eller akkurat har møtt drømmejenta/gutten. Jeg kan selvfølgelig ikke snakke for alle, men liksom.. Egentlig så tror jeg ikke at noen noensinne kan vite med sikkerhet at man har funnet "THE ONE"  

Som faren min pleier å si: "Ikke løp etter jenta på trikken, vent heller på neste trikk"Selv har jeg opplevd såpass sterke følelser for noen, at det gjorde veldig vondt psykisk når ting skjærte seg. Det som fikk meg til å tro at dette var noe mer enn bare ung, håpløs forelskelse var at det gjorde såpass vondt fysisk også. At man kunne kjenne smerten. Det trodde jeg ikke var mulig. Men jeg har forsåvidt mindre kontroll på når eller om jeg i det hele tatt har vært forelsket. Dette fører meg over på spørsmålet som jeg har tenkt på lenge.. Er en forelskelse en forelskelse, eller bare et "crush" som du ikke klarer innse før du har fått personen på avstand?

Nå begynner jeg i tillegg til denne evigvarende problemstillingen å få problemer med å definere og formulere setningene rett og slett fordi dette er ganske dype tanker egentlig. Ville kanskje fått mer ut av ting om jeg ikke tenkte så mye, men jeg vil liksom finne ut av det også. 

"Den eneste vedvarende forelskelse er forelskelsen i det ukjente"

Først publisert 23. august 2011. 

INTIMBARBERING FOR MENN

Intimbarbering for menn

Den tiden hvor vi mannfolk aldri barberte oss under haken, er uten tvil forbi. Men selv om enkelte av oss fremdeles liker å ha noen tufser og tafser stikkende ut rundt staken, så er det iallefall blitt mer akseptert at man idet minste finpusser busken litt.

Så jeg har rett og slett lett litt rundt omkring og funnet masse informasjon om nettopp intimbarbering for menn. 

Den beste gaven jeg kan gi til alle jenter, kvinner og homofile menn må vel være en guide til hvordan menn kan sørge for å holde busken fin og nystelt. 

Her kommer min guide, til intimbarbering for menn: 

Før du setter igang, er det viktig at du har riktig utstyr og hjelpemiddel. 

-Barberhøvel (helst en som ikke er altfor billig)

-Barberblad (De skal du bytte ut for hver gang om det er engangsblad!)

-BarberGEL (rett og slett fordi gèlè er bedre for huden, enn skum)

-Sinksalve fra Natusan(?) (gjør huden avslappet og mykere når du er ferdig)

-Saks

-Barbermaskin med hårkutter (kjekt å ha første gang)

Med alt dette i handlevogna vil du høyst sannsynlig få et litt kleint blikk fra damen bak kassen, men det må du bare drite i. Hun har sikkert allerede våte tanker om ditt glattbarberte kjønn, så gi henne gjerne et kinky smil eller et lurt blikk.

Når du til slutt har kommet deg hjem, og inn døra, tar du med deg utstyret (og det du handlet, haha) inn på badet og låser døren. Her skal vi ikke risikere noen pinlige situasjoner. 

Hvis dette er din første gang, må du regne med at det er en del hår der fra før.

Derfor tok du med deg saks og barbermaskin, siden barberhøvler som oftest pleier å gjøre mer skade enn noe annet om du drar den gjennom dusken din. Skade i nærheten av tissefanten er ikke bra. 

FREMGANGSMÅTEN

Wow, nå er du i gang. Det er ikke uvanlig å være litt nervøs, med tanke på at du snart skal operere med en saks så nært kjønnsorganet ditt, men så lenge du holder deg rolig, og klarer å puste normalt, skal nok dette gå bra. 

- Sakse-etappen

Det er mange som mener at saksen er litt uproff, men om det er mye hår der, er det bare å klippe vekk mest mulig med saksen. Da blir det nemlig mye lettere med barbermaskinen eller høvelen. 

Et tips er å begynne på det området over snurrebassen. Da får du litt trening med saksen før du skal begynne på de litt mer krevende områdene. I tillegg er sjansen for å klippe av en testikkel mye mindre. 

Nå som du har klippet vekk det meste av håret over penis, er det på tide å begynne med godteposen. Eller testiklene/ballene om du vil. Om du er en av de med skikkelig utrystning, kan du jo bare slenge penis over skulderen for å oppnå litt bedre arbeidsforhold der nede. Om du derimot ikke har en lang penis, bør du holde den med venstrehånda om du er høyrehendt, og omvendt. 

Hvis du er litt fjern, og ikke forstår bedre, så må du være forsiktig med saksen på påsan. Nervene ligger tett opp til overflaten av huden, noe du trygt vil merke dersom du er uheldig. Fyfaen, du vil merke det. 

Når du har tatt vekk det groveste av hår på godtepåsan, er det bare å kjøre på i området mellom påsan og lårene. Hvis du lar dette området stå ubarbert, vil det til forveksling ligne farlig mye på sideburns. Slikt er det bare jenter fra Steinkjer, Harstad og Østfold som finner opphissende. 

Det er lettest å klippe i dette området om du bruker venstrehånden til å skjerme/dytte bort pung og penis.

Om du føler deg stø på saksen og samtidig føler for å klippe litt mer, kan du ta turen bak pungen og klippe litt der også.

- Barbermaskin-etappen

Nå er det på tide å få fjernet siste rest av hårene på oversiden av penis.

Med en hårkutter går dette ganske fort for seg. 

Begynn med å barbere med hårene (altså nedover), og fortsett etterhvert på skrå.

Når du er ferdig, raker du litt oppover og får med deg de siste restene.

Om du har gjort dette riktig, så vil huden se ganske hårløs ut (noe den også bør være).

Det føles derimot ikke særlig glatt enda, men dette er oppgaven til barberhøvelen. Pass på å ikke bruk barberhøvelen før du bruker maskinen.

Det er jævlig dumt. 

Om du vil bruke hårkuttern på pungen er helt opp til deg selv, men jeg vil råde deg til å la være. Idet du får hårkuttern borti pungskinnet så svir det. Veldig. La det heller være igjen noen små tuster, istedenfor å riskere høylydte, unødvendige hyl fra badet. (da slipper du nemlig å borforklare uønsket oppmerksomhet som du måtte tiltrekke deg).

Hårkuttern fungerer også utmerket mellom pung og lår. Så dette er gjort i en håndvendig. Igjen vil jeg fraråde å bruke den i skrotum, da huden er ganske tynn der også. Hårkutting på pung og skrotum er utelukkende for erfarne/avanserte intimshavere (eller selvskadere og torturister).

- Høvel-etappen

Endelig.

Med en blanding av forventninger og nervøsitet er det på tide å ta steget til den komplette glatthet! 

Dette oppnår du kun med en skikkelig høvel.

Mange er svært skeptiske til bruk av slike skarpe gjenstander på en så viktig og elsket kroppsdel, men om du ikke har Parkinsons eller noe lignende som gjør at du rister som en.. med Parkinsons burde dette gå strålende.

En ting du bør huske på, er at varm hud og varme hår er lettere å barbere. Dette er fordi hårene blir myke når de er varm, dessuten blir ikke huden så øm/irritert. Det kan derfor være lurt å ta barberingen i dusjen. Bruk gjerne litt tid på å vaske kropp og hår i forkant slik at kroppen og pelsen blir god og varm til barberingen. Er du ekstra lur, så setter du i balsamen før du begynner å barbere deg slik at den kan virke mens du arbeider.

Om mulig bør du skyve/trekke dusjhodet nedover til midjehøyde. Da blir det lettere å skylle av høvelen samtidig som at det ikke kommer masse vann rennende som tar med seg gelen du har smurt inn.

Begynn altså med å smøre inn gel. Ikke vær gnien, desto mer desto bedre. La den virke litt, slik at den kan myke opp hårene mest mulig.

Nå er det bare å begynne, og som med hårkuttern, så begynner du øverst. Rak nedover med hårene først, så på skrå, så sidelengs (begge veier) før du avslutter med å rake fra penis og opp. Nøyaktig hvor langt opp du vil barbere er opp til deg selv. Pass på å rake sakte oppover da huden blir mektig irritert av å bli skjært på mot hårene. Det er lett å begynne å blø om du er uforsiktig. Det vil også svi noe djevelsk når vannet renner over i etterkant, dessuten vil det komme mange små, stygge og røde prikker der etter noen timer.

Vær altså forsiktig og nøyaktig.

Å bli helt 100% glatt i alle retninger krever møysommelig arbeid og nøyaktighet. Men det er selvfølgelig fullt mulig, og føles helt fantastisk etterpå!

Du vil kanskje barbere mellom lår og pung for å oppnå mest mulig erfaring før du går i gang med selve pungen. Om du ikke har hårkuttet området over penis før barbering vil jeg anbefale å bytte blad, slik at du er sikret optimal barbering og minst irritasjon. Sløve blad er å be om sår og smerte.

Mellomområdet er lettest å barbere om man holder borte pung og penis og drar høvelen fra pungen mot låret. Deretter kan du dra den ovenfra og ned. Som ellers gjelder det å få raket i flest mulig retninger for å oppnå størst mulig glatthet.

Da er vi kommet til rosinen i pølsa. Eller rosinen under pølsa, rettere sagt.

Som de fleste av dere sikkert kan forestille seg, er det lettere å barbere en hard, rund pung enn en slapp hengepung. Om du ikke kan forestille deg det, prøv å se for deg en tennisball og en tom ballong med to klinkekuler i. Fyfaen det var et godt eksempel.

For å gjøre pungen hard kreves det kulde. Kulde på pungen krever sin mann. Det du gjør, er rett og slett å bruke dusjhodet for å spyle den lenge i iskaldt vann.

Selv om dette virker avstøtende på de fleste, så er det ikke noe problem om du stiller vannet gradvis mot iskaldt. Etter noen minutter med isvann på påsan skal den ha blitt rund og hard i fisken. Da må du være kjapp og effektiv med barbergelen og ditto med høvelen. Man må smi mens jernet er va.. kaldt!

Som tidligere bør man holde penis borte (evt slenge den over skuldra eller knytte den rundt låret) med én hånd mens man barberer med den andre. Pass på at du ikke får for mye gele på penis, da dette kan gjøre den glatt og sleip og faren for å glippe taket mens man barberer er overhengende.

Det er lettest å starte med å barbere nedover. Begynn ved roten av penis, og la høvelen rake nedover. Du vil merke at det slett ikke er så ubehagelig som du trodde, og at det er langt fra smertefullt.

Fortsett med å rake nedover parallelt bortover til du når ytterkantene. Da kan du begynne forfra med å rake på skrå. Etterhvert må du gjennom de flest mulig vinkler for å oppnå en glattest mulig pung.

Du kan bruke penis som "styrepinne" ved å dra i den i forskjellige retinger for å dra ut huden og forenkle barberingen. Om du har tre hender (eller en assistent som kan holde penis), kan du også bruke fingrene på den tredje hånden til å glatte ut små partier av punghuden for enklere barbering.

Til slutt kan du barbere skrotum. Det er bare å innsi at det ser teit ut med glatt pung som har skjegg under haken. Sånn seriøst, det ser kjempeteit ut.

Du bruker igjen venstre hånd til å løfte bort pungen mest mulig mens du drar høvelen mot rektum. Nøyaktig hvor langt du vil dra, bestemmer du selv. Noen foretrekker å barbere helt bak, og dermed eliminere en eventuell fare for dangelbær (Andre igjen har rapportert om økt klamhet pga manglende hår).

Når du føler deg fornøyd med glattheten, så er det bare å få på lunket vann og skylle bort gelrester og evt blod. Om du har fått små kutt vil disse minne deg på sitt nærvær om de får vann på seg, noe som medfører stikkende smerte i noen sekunder.

Når du er ute av dusjen, så tørker du av deg selv, og smører inn huden du har barbert med sinksalve. Dette gjør at huden "restituerer" fortere, og forblir glatt. Dessuten vil hårene vokse saktere ut igjen.

Om du har fått små sår, bør du smøre inn huden med Vibratorrens. Denne er antibakteriell og sørger for at ingen bakterier kommer nedi sårene og lager små kviseliknende røde prikker. (Takk for tipset, Sorin)

TAKTIKKER OG TIPS

Selvom det aller meste er blitt nevnt ovenfor her, så er det fortsatt noe som er blitt forbigått. 

- Frisyre

Ikke alle liker å barbere hele kjønnet sitt helt glatt. Ikke alle jenter liker at guttens kjønn ser ut som en nyfødt kenguru heller.

Derfor kan du la det være igjen et lite veltrimmet område i overkant av penis slik at man i det minste føler seg litt mann. Hvor stort og hvor veltrimmet dette skal være, er helt opp til deg eller kjæresten din. For guds skyld, aldri be moren din om råd til dette, vær så snill. 

Om du har fast partner kan du også barbere inn forbokstaven til jenta eller gutten her.

Dette kan gi grunnlag for begeistring hos partner da det blir sett på som både en erklæring og en navnelapp. Haha, men du er skikkelig heldig om hun for eksempel heter Ingrid. Da blir det mye enklere med tanke på barberingens skyld. Hvis hun heter Wenche, så bør du derimot drite i hele den greia. 

- Huskeregler

-Ikke dra mot hårene før man har dratt i flest mulig andre retninger først

-Bytt blad ofte

-Ikke dra for fort

-Ikke dra bladet sidelengs!

- Etterord

Sånn, nå kan du stå og nyte deg selv i speilet. 

De første gangene vil du oppleve en stor nytelse av dette og du føler deg umiddelbart mer sexy, selv etter du har klær på.

Jentene vil mest sannsynligvis kaste seg etter kjønnet ditt for å gi deg orale gleder siden de slipper å bekymre seg for hår i maten eller andre ting som måtte leve i busken din. 

Håper dette hjelper både menn og kvinner, gutter og jenter til å få bedre opplevelser med oralsex. 

Kos deg, lykke til! 

Vil du ha flere guider?

Gi meg en thumbs up på Face (link) 

Del videre på Facebook: