Stian Tørstad

Bloggen

Snart kommer det fri bruk på sosiale medier 

 • Publisert: 06.11.2017, 23:45
 • Kategori: Spill og teknologi
 • I alle fall om jeg får det som jeg vil

  I 2013, om jeg ikke tar helt feil, ble det vanlig her til lands med "fri bruk" på ringing og SMS. Fra før av betalte man for hver samtale, da i form av en minuttpris slik det fortsatt er på enkelte fasttelefon-abonnement og på samtaler til utlandet. Nylig ble det også endringer i forhold til samtaler i EU/EØS. Som du kanskje vet, er ikke Norge en del av EU, men har allikevel en forpliktelse til å følge enkelte regler og lover som er fastsatt av EU.

  I praksis betyr dette at mobilselskap med tilhørighet i Norge, er nødt til å tilby sine kunder fri bruk i EU/EØS. Siden Norge ikke er en del av den avtalen, gjelder det da fri bruk i EU/EØS. Det vil si at du kan ringe og sende SMS/MMS gratis så lenge du befinner deg i et land som er medlem av EU/EØS. Du kan da ringe til alle EU/EØS-land, i tillegg til at du kan ringe gratis til Norge fra EU/EØS. Den bruken du eventuelt måtte ha på mobildata regnes på samme måte som den gjør hjemme i Norge. 

  Gjør som over 1800 andre: Følg meg på Facebook

  Kortere og enklere forklart: 

  Alt som er inkludert i abonnementet ditt av data, MMS, SMS og minutter kan nå brukes innad i EU/EØS, til samme pris som i Norge. Det er egne priser fra Norge til utlandet (både land i og utenfor EU/EØS), skip, offshore, fly og spesialnummer. (Hentet fra Telenor.no)

  Men når det gjelder spesialnummer, er det også her skjedd store endringer det siste året! 

  Gratis å ringe enkelte spesialnummer

  EU-domstolen har slått fast at næringsdrivende ikke kan henvise kundene sine til kostbare spesialnummer når de skal kontakte kundeservice. Forbrukerombudet er fornøyde med avgjørelsen, som vil komme norske forbrukere til gode. Femsifrede nummer og andre spesialnummer, skal i teorien gjøre det enklere for forbrukerne å ta kontakt med kundeservice hos selskapene de er kunde hos. Men for mange forbrukere har telefonregningen blitt stor etter at de har ringt opp slike numre. Det skriver Forbrukerombudet i en artikkel. 

  Med et telefonmarked i stadig endring, hvor det hele tiden er konkurranse og tilspissing fra alle kanter, så MÅ det etterhvert komme en dag at også databruken på mobilen blir tilgjengelig til fritt bruk. WiFi blir tilgjengelig flere og flere steder, så egentlig trenger vi kanskje mindre data mindre nå, enn før. Men, med hyppigere mobilbruk med apper og tjenester som trekker mer og mer mobildata, blir det også nødvendig å ha en solid datapakke i bunn, til tross for at du har WiFi tilgjengelig hjemme, på jobb og kanskje på kjøpesenter, butikker osv. 

  Sverige har fri bruk på sosiale medier

  I 2016 lanserte Telia i Sverige fri bruk på sosiale medier. Det vakte stor oppsikt og selskapet fikk mye spørsmål på om dette kanskje ikke var lovlig i forbindelse med nettnøytralitet. Årsaken til at dette ble lansert var i forbindelse med en mobbe-kampanje. Dersom kundene skulle få benytte seg av fri bruk på sosiale medier, måtte de love at de ikke skulle mobbe eller trakassere noen.  

  I 2017 kom Telenor her i Norge med en tjeneste som heter "Music Freedom", hvor man får fri bruk av Spotify og andre musikk-apper, som blant annet Tidal og Apple Music. Det vil si at du kan streame så mye musikk du vil, uten at du bruker en eneste megabyte av mobildataen du har inkludert. Telia fulgte senere etter med en tilsvarende tjeneste, med samme navn. 

  Så, når snøballen først begynner å rulle, så skjer det ting. Det har vi sett hver gang en av mobilselskapene prøver å komme opp med bedre løsninger for kundene sine. Du husker vel hva som skjedde med Data Rollover? Innen et par uker hadde vel så og si alle de norske telefonselskapene Data Rollover inkludert i abonnementene sine. OneCall hadde så mange reklamer om konseptet at de fleste tror de var først ute. Det var imidlertid ICE.net som var først på markedet med rollover på dataen du ikke brukte opp. 

  Håper du på fri bruk på sosiale medier i fremtiden? 

 • Publisert: 06.11.2017, 23:45
 • Kategori: Spill og teknologi
 • 0 kommentarer
 • VisionLAN. CS:GO-finale

 • Publisert: 16.10.2016, 16:05
 • Kategori: Spill og teknologi
 • I helga, fra 14-16. oktober ble VisionLAN arrangert i Rissahallen. 

  Skrev en sak for lokalavisa i Rissa/Leksvik som du kan lese her. Ellers kan du se videosnutten nedenfor, som er fra CS:GO-finalen mellom Showoff fra Kyrksæterøra og Lam fra nakken og opp fra Fosen. 

  Del videre med venner: 

 • Publisert: 16.10.2016, 16:05
 • Kategori: Spill og teknologi
 • 0 kommentarer
 • Pokémon GO til Norge

 • Publisert: 16.07.2016, 19:23
 • Kategori: Spill og teknologi
 • Enorm popularitet på Pokémon-spill

  Det populære spillet er endelig lansert og tilgjengelig for norske brukere

  Saken ble først publisert i Fosenavisa

  Spillet, som først ble lansert i USA og Australia har tatt verden med storm, også her hjemme i Norge før den offisielle lanseringen. Norske brukere har nemlig ikke latt seg stanse og har tatt noen tekniske omveier for å kunne laste ned og bruke spillet på mobilen, før det var lansert i Norge. pokemon go

  Foto: Skjermdump fra spillet / Fosenavisa. 

  Pokémon GO skrev lørdag formiddag på sin Facebookside at Pokémon-trenere i 26 europeiske land nå kunne gå ut og fange Pokémon gjennom spillet Pokémon GO. Den meldingen kom bare èn dag etter at Italia, Spania og Portugal fikk tilgang. Bildet av denne trafikkmeldingen skal ha blitt tatt i Gøteborg, Sverige.

  Bildet av denne trafikkmeldingen skal ha blitt tatt i Gøteborg, Sverige.

  Problemer med serveren

  Pågangen til spillet har vært så enorm at spillet rett og slett krasjet lørdag ettermiddag norsk tid. Dette har skjedd ved hver eneste lansering i nye land, har skaperne meldt på sosiale medier. Spillet vil kunne være i gang igjen i løpet av dagen, eventuelt i natt, sier flere "forståsegpåere" på sosiale medier.

  Finn venner via spillet

  På Facebook har det på kort tid blomstret opp flere grupper og sider som henvender seg til norske brukere. En av disse gruppene er "Pokemon Go Norge" som i skrivende stund teller over 2800 medlemmer. Trykk her, eller på bildet nedenfor for å finne gruppa på Facebook. pokemon go norge gruppe

  For Fosen har Fosenavisa også opprettet en egen gruppe. Trykk her, eller på bildet nedenfor for å komme til gruppa. pokemon bilde

  Del videre med venner på sosiale medier: 

 • Publisert: 16.07.2016, 19:23
 • Kategori: Spill og teknologi
 • 0 kommentarer
 • Livestream

 • Publisert: 28.03.2016, 17:09
 • Kategori: Spill og teknologi

 • Watch live video from Stiantorst on www.twitch.tv

  Del videre med venner på Facebook: 

 • Publisert: 28.03.2016, 17:09
 • Kategori: Spill og teknologi
 • 0 kommentarer
 • Sykt avhengighetsskapende

 • Publisert: 08.03.2016, 02:04
 • Kategori: Spill og teknologi
 • Agar.io er er multiplayer-spill hvor hver spiller kontrollerer en celle på et brett. Målet i spillet er å "spise" de mindre cellene, slik at man blir større. I tillegg må man unngå å bli spist av andre celler som er større enn sin egen. 

  Jeg synes spillet er utrolig avhengighetsskapende, å ikke minst morsomt! Ja, det er ganske enkelt og "basic", men jeg tror nettopp det er spillets store styrke. Et fint tidsfordriv. 


  Bilde: Skjermdump fra et spill. 

  For å spille Agar.io, går du inn på www.agar.io

  Følg meg: 

  Instagram: naitsgram
  Snap: stiantorst
  Facebook.com/stiantorstad

  Spiller du Agar.io?

 • Publisert: 08.03.2016, 02:04
 • Kategori: Spill og teknologi
 • 0 kommentarer
 • Olympique Lyonnais - FM Karriere

 • Publisert: 03.09.2015, 06:07
 • Kategori: Spill og teknologi
 • FM 2015 Karriere: Olympique Lyonnais (OL, Lyon)

  Hei! 

  Først! Liker du Football Manager? Meld deg inn i "Football Manager Norge" på FB! 

  -----------------------------------------

  Tenkte å starte en liten karriere på Football Manager 2015. Endte da altså med at det var nettopp det jeg gjorde, å valget falt på Olympique Lyonnais, også kjent som Lyon, eller bare OL. 

  Klubben ble stiftet i 1950, som med andre ord betyr at de fleste legender i denne klubben fortsatt lever i beste velgående. Lyon er også en av Frankrikes mest populære klubber. Ikke overraskende, da den har tilhold i Frankrikes nest største by, Lyon.

   

  Lyon fikk sitt gjennombrudd først på 2000-tallet, da de vant sin aller første Ligue 1-mesterskap i 2001/02, og fulgte på med syv strake serietitler. Lyon har også vunnet Trophée des Champions syv ganger, Coupe de France fire ganger og Ligue 2 tre ganger. De har deltatt i Champions League elleve ganger, og har kommet til semifinalen ved en anledning. (Wikipedia). 

   

  Blant annet John Carew fra Norge spilte i Lyon fra 2005-2007, hvor han scoret 10 mål på 35 kamper før han forsvant til Aston Villa. 

   

  Snakker om nordmenn.. Lyon ansatte 1. juli 2014 den norske manageren Stian Tørstad. 23-åringens nye jobb kom som et sjokk på hele fotball-Frankrike, å enkelte aviser mente at dette var en skandaleavgjørelse for en klubb på Lyons størrelse. På klubbens pressekonferanse, presiserte sportsdirektør og støtteapparat at de hadde full tiltro til den norske ungguttens ferdigheter og egenskaper både på og utenfor treningsfeltet. 

   

  På spørsmål om Lyon nå skulle gjenreise sin storhetstid, å vinne tilbake ligatittelen som ikke har havnet i Lyon siden 2008, svarte Tørstad delvis som sin mentor, inspirasjonskilde og gode venn Nils Arne Eggen:

   

  - It's hope in a hanging snore. We have to be magnifique! Then we take the titles home to Stade de Gerland

   

  Tørstad, med en ukelønn på 122.000,- brukte ikke mange dagene på å hente inn sin første signering til klubben. 

   

  Piotr Trochowski fra Tyskland har 35 landskamper bak seg. Spilleren kom gratis etter å ha blitt frigitt fra kontrakten med spanske Sevilla. Trochowski er tiltenkt en rolle i en rotasjon/backup, da han kan spille i flere posisjoner på banen. 

   

  Etter at den tyske underskriften var på papiret, reiste Tørstad hjem til Norge for å møte agenter både i Kristiansand, Trondheim og Skedsmo. Det var nemlig tid for å hente inn kremen av norsk ungdom, som i følge Tørstad selv kommer til å være med på å løfte laget videre. 

   

  Kristoffer Ajer er selvskreven når det skal snakkes om de største norske talentene. Ajer ble hentet for snaue 10.000,- fra Start. 

     John Hou Sæter kom fra giganten Rosenborg med en prislapp på 120.000,- etter at RBK først avslo et bud på 70.000,- 

     Deretter gikk turen til Strømmen i Skedsmo, for å plukke opp Ulrich Ness. Spilleren er tiltenkt en rolle som fast U19-spiller i første omgang. Ulrich betalte Lyon 50k for.   Terminlisten ser foreløpig slik ut, etter 10 spilte kamper: 8 seiere, 1 tap og 1 uavgjort. Tørstad forteller til lokalavisen i Lyon at han har lagt liten vekt på treningskampene, da han brukte kampene mest for å bli kjent med spillerne og lagets kollektive status på styrker og svakheter. 

     Neste kamp mot Toulouse skulle vise seg å bli litt mer nervepirrende enn jeg hadde tenkt. 

  Samuel Umtitis utvisning åpner imidlertid opp for at 18-åringen Ulrik Yttergård Jensen kan få sin debutkamp i Ligue 1 mot Racing Club de Lens. Men først venter en kamp mot kroatiske Hajduk i Europa League. Tørstad ønsker ikke å svare på om nordmannen blir tatt ut til å spille begge kampene eller ikke. 

  Den 20 år gamle franske midtstopperen er inne i sin 3. sesong med franske Lyon hvor han spiller fast på A-laget. 

  Nesten ydmykelse mot Hajduk før fiasko-kamp mot lille Racing Club

  Første playoff-kamp til Europa League hjemme mot kroatiske Hajduk endte med en 2-1 seier, hvor resultatet like gjerne kunne tippet over i kroatenes favør. Tørstad forteller til kroatiske journalister etter kampen at han kommer til å toppe laget i returkampen. 

  - Hajduk tok meg på senga i kveld. Et effektivt lag med høyt tempo, i tillegg til å være utrolig samspilte. I Split kommer jeg til å gå "all in". 

  Neste kamp for Lyon var hjemme mot lille Racing Club de Lens. Laget som rykket opp til Ligue 1 i fjorårssesongen er i inneværende sesong spådd en 17. plass. Etter kampen mot Lyon ligger nå laget på en 7. plass, med 5 poeng på 3 kamper. 

  Tørstad valgte å bruke Ulrik Yttergård Jenssen og Kristoffer Ajer i startoppstillingen mot Racing Club. Ajer ble byttet ut ved ca 60 spilte minutter, etter å ha levert en katastrofal forestilling. Yttergård Jenssen klarte seg imidlertid fint på bakre rekke, å gjorde en god debut i Ligue 1. Helt klart muligheter for å se nordmannen i flere kamper utover sesongen, tror franske journalister. Tørstad orket ikke å kommentere kampen, men tok seg tid til å fortelle de fremmøtte at denne kampen bare var en bitteliten bagatell. Alt han nå ville konsentrere seg om var returkampen borte mot kroatiske Hajduk i Europa League. 

  Ligatabell etter Lyon har spilt ferdig 3. serierunde:   Videre i Europa League  Hajduk ga Tørstad og Lyon litt mer motstand enn de fleste hadde regnet med. Med en knepen 2-1 seier for Lyon på hjemmebane, var det duket for fest i Split i Kroatia for returkampen. 

  Å fest ble det: Lyon åpner scoringskontoen allerede etter 11 minutter, før Hajduk utligner bare 2 minutter etterpå! Deretter blir det en omgang hvor Lyon har ballen mest og styrer spillet. Så, like før dommeren blåser av, kommer Hajduks Milevskyi og setter sitt 2. mål for kvelden. Plutselig koker det på et fullsatt Poljud stadion. 

  Lyon utligner stillingen i det 64. minutt, med scoring av Bakary Koné. Vel vitende om at de nå må score 2 mål, får Hajduk ballen i nettet 10 minutter senere. Kampen lever så i 10 minutter til, før midtbanespilleren Steed Malbranque knuser Europa-drømmen for kroatene. 

  Lyon havnet i Gruppe H sammen med disse lagene: 

  Legg også merke til Gruppe G, hvor både svenskene og danskene skal ha gode muligheter til avansement. 

  Brukbar trekning for Lyon sin del. Lokomotiv selvsagt favoritt til 2.plass i gruppa, men man skal ikke avskrive Rio Ave heller. Kypriotisk fotball er vel ikke all verden, men også de kan, med litt flaks være med å kjempe om en 3. plass. 

  Gruppe G med 2 skandinaviske lag må være noen av de svakeste gruppene i denne delen av turneringen, heldigvis for Elfsborg og Aalborg som kunne møtt langt sterkere motstand. Her kan man faktisk håpe på avansement for begge de to lagene. 

  Slik tror jeg disse 2 gruppene vil ende: 

  Gruppe G: 

  • 1. Metalist
  • 2. Elfsborg
  • 3. Aalborg
  • 4. Ludogorets

  Gruppe H: 

  • 1. Lyon
  • 2. Lokomotiv Moskva
  • 3. Rio Ave
  • 4. Apollon Limassol 

   

   

  Sånn akkurat, igjen

  Lyons neste ligakamp, denne gang bortebane mot FC Mets ble ingen god oppvisning. Lyon styrte det meste, å hadde helt klart overtaket i hele kampen, men var nære på å bukke under for et effektivt Metz-lag. Som det beskrives under: Lyon kunne og burde ha scoret mer.   Tørstad med raseriutbrudd: 

  Nok en gang svartnet det helt for den norske manageren på pressekonferanse etter kamp. På spørsmål fra den Lyon-baserte nettavisen www.leprogres.fr, hvor journalisten spurte Tørstad om hvor lenge han kunne fortsette med å "vinne kamper mot dårlige lag, med liten margin", reiste Tørstad seg fra stolen og forlot rommet. Assisterende manager Michel Audrain uttalte deretter forsiktig at Tørstad ikke ville bruke energi på slike spørsmål, å at han hadde en viktig kamp mot Monaco han ville være godt forberedt til. 

  Monaco ligger for øyeblikket på en 3. plass i ligaen, bare ett poeng bak Lyon. De 5 øverste lagene etter 4. spilte serierunder er også de lagene som er antatt å kjempe om å være helt der oppe mot slutten av sesongen.   Med 19 skudd klarte jeg altså ikke å slå Monaco, som bare hadde 6. 7 av mine var på mål, mens Monaco hadde 2. Det hjelper i mindre grad å ha en god offensiv taktikk når motstanderlaget har et av ligaens beste forsvar. Veldig tydelig at Lyon fortsatt har litt å gå på i forhold til Monaco og PSG.   I Europa League derimot, møtte Tørstad sin største gruppeutfordrer Lokomotiv Moskva fra Russland i første kamp, hvor Lyon fikk med meg en 1-0 seier. Også i denne kampen hadde Lyon 19 skudd, hvorav 8 på mål. Tørstad forklarer på pressekonferansen etter kampen at han er litt usikker på om han skal være fornøyd med den statistikken.

  - Det betyr nemlig at jeg har scoret ett mål på 38 skudd i løpet av 2 kamper. Det er ikke godt nok, å det vil komme endringer, fortalte Tørstad mot slutten av pressekonferansen.   I forkant av kampen mot Paris Saint-Germain, skapte Tørstad overskrifter i avisene verden over da han utpekte PSGs svenske stjernespiller Zlatan Ibrahimovich som motstanderens svakeste ledd.   Ibrahimovich reagerte umiddelbart ved å si at han hadde planer om å hjelpe Lyon ved å score et selvmål eller to, basert på Tørstads uttalelser etter forrige kamp hvor laget hans sto med ett mål på 38 skudd. 

  -----------------------------

  Les også disse sakene: 

   

  Fortsettelse følger.. 

  Sist oppdatert: kl 16.15, 5. september. 

  Send gjerne inn spørsmål, tips osv.. Gjerne også kritikk :) 

 • Publisert: 03.09.2015, 06:07
 • Kategori: Spill og teknologi
 • 4 kommentarer
 • FMStream - Norsk

 • Publisert: 16.07.2015, 21:56
 • Kategori: Spill og teknologi
 •  Streamer akkurat nå: Football Manager 2015 - Norges landslag. 

 • Publisert: 16.07.2015, 21:56
 • Kategori: Spill og teknologi
 • 0 kommentarer
 • hits